✿ 4kg bresaka
✿ 1kg kajsija
✿ 1 ,5 kg šećera
Breskve i kajsije oprati i očistiti od koštica .U veći sud staviti voće i kuvati kada se sok ukuva dodati šećer i kuvati još malo .Šećer u đžem nikada ne dodajem odmah zato što đžem potamni kada se kuva sa šećerom i zagoreva .
Teglice oprati i osušiti pa ih poređati u pleh u koji smo nasuli tople vode .Topla voda se stavlja da teglice ne bi popucale dok se u njih sipa đžem .
Napuniti teglice dok su još u plehu sa vodom ubaciti pleh u rernu .Rernu nemorate zagrejati ,nego kad stavite teglice tada je i uključite ostavite ih u rerni 1h na 100 stepeni .Nakon sat vremena zgasim rernu i ostavim ih da prenoće ,ali ako vam je rerna potrebna , slobodno teglice poklopite i složite na polici u špajzu :)
Breskve i kajsije oprati i očistiti od koštica .U veći sud staviti voće i kuvati kada se sok ukuva dodati šećer i kuvati još malo .Šećer u đžem nikada ne dodajem odmah zato što đžem potamni kada se kuva sa šećerom i zagoreva .
Teglice oprati i osušiti pa ih poređati u pleh u koji smo nasuli tople vode .Topla voda se stavlja da teglice ne bi popucale dok se u njih sipa đžem .
Napuniti teglice dok su još u plehu sa vodom ubaciti pleh u rernu .Rernu nemorate zagrejati ,nego kad stavite teglice tada je i uključite ostavite ih u rerni 1h na 100 stepeni .Nakon sat vremena zgasim rernu i ostavim ih da prenoće ,ali ako vam je rerna potrebna , slobodno teglice poklopite i složite na polici u špajzu :)
Нема коментара:
Постави коментар