субота, 26. септембар 2015.

❧❧❧ Đžem od vinogradarskih bresaka i kajsija ❧❧❧





✿ 4kg bresaka 


✿ 1kg kajsija 



✿ 1 ,5 kg šećera

Breskve i kajsije oprati i očistiti od koštica  .U veći sud  staviti  voće i kuvati kada se sok ukuva  dodati šećer i  kuvati još malo .Šećer u đžem nikada ne dodajem odmah  zato što đžem potamni kada se kuva sa šećerom i zagoreva .

Teglice oprati i  osušiti pa ih poređati u pleh u koji smo nasuli tople vode .Topla voda se stavlja da teglice ne bi popucale dok se u njih sipa đžem .
Napuniti teglice  dok su još u plehu  sa vodom ubaciti pleh u rernu .Rernu nemorate zagrejati ,nego kad stavite teglice tada je i uključite ostavite ih u rerni 1h  na 100 stepeni .Nakon sat vremena zgasim rernu i ostavim ih  da prenoće  ,ali ako vam je rerna potrebna , slobodno teglice poklopite  i složite na polici u špajzu :)

Нема коментара:

Постави коментар