понедељак, 7. септембар 2015.

☙☙☙Barena Paprika☙☙☙


  • Potrebno je:

✿7kg paprika
✿2glavice belog luka
✿veza peršunovog lista
✿1kg šargarepe
  • Za barenje:


✿4l vode
✿1l sićeta 
✿300g šećera
✿250g soli


✿1konzervans malo vinobrana
Priprema:
Vodu ,sirće,šećer i so staviti  na šporet da proključa .Papriku oprati i očistiti od semenki i peteljki iseći na filete i opet oprati da se speru ostaci semenki .Filete paprike spuštati u ključalu vodu i kuvati ih 30sekundi (ne duže)papriku vaditi u šerpu i poklopiti .
Kada se prohladi slagati  je u teglice i posipati seckanim peršunom i sitno seckanim belim lukom .
Ostatakom sirćeta od barenja u koji smo dodali konzervans i vinobran  preliti  papriku u teglicama .

Нема коментара:

Постави коментар