- Potrebno je:
✿ 1kg očišćenog zelenog paradajza
✿ 500g šećera
✿ 2 vanil šećera
✿ 1limun (sok i kora )
Paradajz operite i očistite od semenki , sameljite što sitnije i kuvajte dok se ne ukuva višak vode .
Dodati šečer, vanilin šećer sok i koru od limuna i kuvati još 20min .
Džem sipati u teglice i poklopite , kada se potpuno ohladi u dublju šerpu staviti kuhinjsku krpu teglice poređati i sipati oko teglica vode .Kad voda oko teglica provri sklonite šerpu sa vatre i ostaviti da se teglice ohlade u vodi .
Džem sipati u teglice i poklopite , kada se potpuno ohladi u dublju šerpu staviti kuhinjsku krpu teglice poređati i sipati oko teglica vode .Kad voda oko teglica provri sklonite šerpu sa vatre i ostaviti da se teglice ohlade u vodi .
Нема коментара:
Постави коментар